תזונה נכונה לסובלים מנחירות ודום נשימה בשינה

תוכן עניינים

תזונה מומלצת לסובלים מנחירות ודום נשימה בשינהאורח חיים בריא הוא כזה הכולל, לצד פעילות גופנית גם תזונה נכונה, עשירה בוויטמינים ומינרלים, הנדרשים למערכות הגוף השונות. אנו יודעים כבר לא מעט שנים על הקשר ההדוק שבין תזונה לבריאות וגם השפעתה החיובית של התזונה על הסובלים מתופעות שונות, שבחלקן פוגעות באופן משמעותי באיכות החיים, כמו נחירות למשל ובמקרים קיצוניים דום נשימה.

כמעט 50 אחוז מבני 40 פלוס נוחרים מדי לילה, אם כי בעוצמות שונות. ישנם כאלה הנוחרים בעוצמות נמוכות וישנם כאלה, המגיעים לעוצמות גבוהות במיוחד, השוות לרעש של מכסחת דשא. הסובלים מכך הם לרוב גברים (60 אחוז), שבחלקם גם מתמודדים עם דום נשימה במהלך השינה.

כיצד נחירות ודום נשימה משפיעים על השינה?

בין אם אלו נחירות בעוצמות שונות או אפילו דום נשימה בשינה, המאופיין על ידי הפסקות קצרות בנשימה במהלך השינה ובאופן תכוף, אלה משפיעים משמעותית על איכות השינה וגם על תפקודו של הסובל מכך.

דום נשימה במהלך השינה וגם נחירות מובילים לשינה שאיננה רציפה, להתעוררות תכופה ולפגיעה גם בשנתם של בני הזוג, הישנים בסמוך. את ההשפעות של הנחירות ודום שינה ניתן לחוות גם במהלך היום.

מכיוון שהשינה איננה רציפה ואיננה איכותית, הסובלים מכך מוצאים עצמם מתקשים להתרכז ביום יום, סובלים מעייפות רבה בשעות הערות וכמובן גם מאינספור של פיהוקים. על פי לא מעט מחקרים שבוצעו בתחום, נמצא כי דום נשימה במהלך השינה מגביר את הסיכון למצבים מסכני חיים, כמו תאונות דרכים או תאונות במקום העבודה.

אנשים נוחרים וגם אלה שסובלים מדום נשימה נוטים לסבול מתופעות בריאותיות חמורות, כמו סכרת, יתר לחץ דם, סיכון גבוה במיוחד לאירוע מוחי, השמנת יתר ועוד.

על הקשר בין תזונה נכונה לנחירות ולדום נשימה

נחירות וגם דום נשימה יכולים לנבוע מהשמנת יתר לעיתים. השמנת יתר בחלקה העליון של הבטן מובילה להחמרה משמעותית בנחירות ואף עשויה לגרום גם לדום נשימה בשל הלחץ על מערכת הנשימה עצמה. כדי למנוע החמרה זו, מומלץ להקפיד על תזונה נכונה וגם על משקל תקין.

יש לוודא שהיקף המותניים איננו גבוה ונמצא בתקן. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי שילוב תפריט נכון ומאוזן במהלך היום יום וגם פעילות גופנית. כדאי, למשל, לאכול 3 או 4 ארוחות קטנות בכל יום במקום ארוחות גדולות ולשלב בהן ירקות מגוונים בצבעים שונים, דגנים מלאים, קטניות וגם פחמימות מורכבות כמו לחם מחיטה מלאה.

מומלץ לאכול את הירקות הן בארוחות עצמן והן בין הארוחות ולוודא שהתפריט כולל מוצרי חלב דלים בשומן וגם בשרים רזים ולא שמנים. חשוב מאד להוסיף לתפריט גם 1 עד 3 כפות שמן זית ולשתות בכל יום בין 8 ל – 10 כוסות מים. מומלץ להימנע ממשקאות ממותקים למיניהם, המכילים כמות רבה מאד של סוכר.

כדאי לדעת

רבים נוהגים לסיים את היום שלהם בארוחת ערב גדולה, עשירה וכבדה מאד. אוכל שהוא שמן וכבד מדי וגם נאכל בשעה מאוחרת, עשוי להפריע על איכות השינה, וזאת במקביל גם לנחירות עצמן שפוגעות אף הן באיכותה. גם מזונות מעוררים, כמו שוקולד, משקאות אנרגיה למיניהם וממתקים עשירים בסוכר פחות מתאימים לאכילה לפני השינה ויכולים להוביל להירדמות שאיננה טובה.

את כל אלה, במידה ובוחרים לצרוך אותם, כדאי לאכול בחצי הראשון של היממה ולא בסמוך לשינה. בכל מקרה, אם רעבים בשעות הערב, כדאי לבחור בארוחה קלה, עם ירקות טריים, ארוחה שאיננה מכבידה על הבטן ומספקת לגוף את כל הוויטמינים והמינרלים שהוא צריך.

מאמרים נוספים