נחירות הן תופעה נפוצה, העשויה להופיע מכל גיל, הן אצל נשים והן אצל גברים. התדירות שלהן משתנה וכך גם עוצמתן והסיבות להן יכולות להיות רבות. ישנם כיום מספר טיפולים המוצעים לסובלים מנחירות, כשאחד מהם, ובין החדשים ביותר בשוק כיום הן רצועות סנטר לטיפול בנחירות. הטיפול ברצועות סנטר יכול להחליף הליך כירורגי פולשני וגם שימוש בהתקן מיוחד, הנחשב למסורבל ובעיקר גם לא נוח.
הסכנה שבנחירות
הנחירות יכולות להיות סימפטום לבעיות שונות, ובין היתר גם לדום נשימה. הדבר קורה כששרירי הגרון, שרירי הלסת וגם שרירי הלשון חוסמים את דרכי הנשימה, מה שגורם למעבר חלקי של חמצן ולהפסקת הנשימה למשך זמן קצר מאד של דקה או יותר. התופעה יכולה לקרות מספר פעמים במהלך הלילה ובתדירות גבוהה. לעיתים מדובר בחסימה חלקית של דרכי הנשימה, ולעיתים, מה שנחשב למסוכן מאד, חסימה מלאה. מעבר לכך, דום נשימה נקשר לבעיות נוספות, כמו למשל סוכרת, התקף לב, שבץ, דיכאון וגם ריפלוקס חומצתי.
האבחון לא תמיד מתאפשר, שכן מצריך פנייה למעבדת שינה, דבר העולה לא מעט כסף. ולכן, רבים מעדיפים לפנות ישירות אל הרופא המטפל ולחפש דרכים שתמנענה מהם להמשיך לנחור ובכך, במידה מסוימת, אולי גם לסכן את חייהם. בעבר הוצע לרבים מכשיר מיוחד בשל סיפאפ (CPAP), אותו מרכיבים על חלקו התחתון של הפנים. המכשיר מסורבל ולא נוח אך אכן משיג את התוצאה הרצויה. במקרים מסוימים הוצע הליך ניתוחי כדי לתקן את הפגם הקיים, הגורם לחסימת מעבר החמצן.
הכירו את מוצר חדשני ומפתיע לסובלים מנחירות
הנחירות הן, כאמור, תופעה שכיחה מאד ומעבר לעובדה שהן יכולות להפריע לאיכות השינה, במקרים מסוימים הן יכולות להיות מסכנות חיים. מוצר חדש מבטיח להביא להן סוף ובמקביל גם תקווה להמונים הסובלים מנחירות. מדובר ברצועות אלסטיות קלות משקל, המולבשות ישירות על הסנטר.
הרצועות דואגות שהלסת תיוותר בתנוחה הרצויה מבלי לפגוע באיכות הנשימה. המשתמשים ברצועות אלו יכולים לנשום בחופשיות ומבלי לחוש חוסר נוחות כלשהי. במקביל, מונעת הרצועה את הנחירות, את חסימת החמצן, כך שמתאפשרת שינה רצופה, נעימה ובעיקר גם שקטה!
רצועות סנטר לטיפול בנחירות: הצלחה רבה במוצר אחד
מחקר שבחן את מידת יעילותה של רצועת סנטר זו מצא שמדובר בפתרון טיפולי עם סיכויי הצלחה גבוהים מאד, כזה העוזר להתמודד עם בעיות הנחירות וגם עם דום הנשימה החסימתי, המתפתח במהלך השינה. רבים מכל העולם, שהחלו להשתמש ברצועה זו, מדווחים על שיפור משמעותי באיכות החיים ובתוך פרק זמן קצר מאד. רבים, הנוחרים על בסיס יום יומי עוד מאז ילדותם, מתמודדים עם לא מעט בעיות בעקבות הנחירות.
השינה שנקטעת לא אחת, ההפרעה לבן או לבת הזוג שישנים ליד וגם הסכנה לדום נשימתי. בניגוד לפתרונות אחרים, מדובר במענה שאיננו פולשני, כזה שאיננו מצריך הליך כירורגי כלשהו או נטילת תרופות. אפשר לשים את הרצועה למשך כל השינה ולישון ללא כל הפרעה.
למה רצועות סנטר מהוות פתרון כל כך יעיל לאנשים שסובלים מנחירות באופן קיצוני?
על מנת שתצליחו להבין למה רצועות הסנטר, אותן רצועות פשוטות שנמתחות סביב הראש שלנו, הן כל כך נהדרות ומשפיעות אצל אנשים שסובלים מנחירות בצורה קיצונית שמשפיעה על איכות השינה שלהם, עלינו להבין קודם כל את אחד המאפיינים החשובים שקיימים בנחירות – אצל אנשים שסובלים מנחירות, כל הרקמות שנמצאות בחלל הפה שלנו, זאת לדוגמת הלסת התחתונה, וכיוצא בזאת – כולנו נמצאות במצב רפוי במהלך השינה. כתוצאה מן הרפיון שלהן, גם הלשון שלנו עשויה להיות רפויה – דבר שעשוי להעמיד אותנו בסכנת חנק של ממש. רצועת הסנטר מונעת למעשה את רפיון השרירים והרקמות במערכת הפה שלנו. היא מחזיקה את כל האיברים בחלל הפה כסלע איתן, ושומרת על הגוף שלנו ובמהלך הלילה, כאשר המצב שמה הינו רגיש.
לא רק נחירות – גם עבור דום נשימה שינתי
דום נשימה בזמן השינה, הוא מצב מסוכן שמופיע אצל אנשים רבים שסובלים מנחירות בדרגה קיצונית. מדובר למעשה על מצב, שבו אדם שבדרך כלל סובל מנחירות חזקות, מאבד את היכולת להכניס אוויר לדרכי הנשימה שלו לאורך מספר רב של רגעים בזמן השינה. דום נשימה בזמן השינה עשוי להיות מסוכן, ומחקרים רבים מראים על הקשר שבין דום נשימה לבין חטיפת מחלות לב בגיל צעיר. רצועת סנטר, מסייעת מלבד להפסקת הנחירות להקטנת הסיכוי לחטיפת דום נשימה שינתי.
רצועות הסנטר בלבד לא תמיד מספיקות – פנו לרפואה המשלימה
הרפואה המשלימה, היא רפואה שמאמינה כי יש קשר ישיר בין המצב הנפשי שבן אדם חווה, לבין המחלות והתסמינים הפיזיים שהוא מרגיש. למעשה, הרפואה המשלימה מאמינה כי לכל סיבה רפואית, יש פתרון שקשור לנפש. כך למשל, הרפואה המשלימה מציעה טיפולים רבים לדוגמת – מדיטציה, דיקור, ונוספים – עבור אנשים שמתמודדים עם נחירות קיצוניות.
חשוב להבין כי אמנם הרצועות נחשבות ליעילות במקרים רבים, אך יש מקרים שעבור אנשים מסוימים, מוצר זה לא יספיק, ואז יש צורך לשלב טיפול נוסף או אפילו להגיע למעבדת שינה במטרה לקבל מידע מקצועי ומקיף יותר.