צמחי מרפא – טיפול טבעי בנחירות

תוכן עניינים

צמחי מרפא - טיפול טבעי בנחירות נחירות נגרמות כתוצאה מהיצרות דרכי הנשימה באף, בפה או בגרון. היצרות זו עשויה לנבוע מאלרגיות, דלקות בסינוסים, פציעות ישנות כגון שבר באף, או בעיות אנטומיות. מצב זה עשוי לשבש את השינה ולגרום לתסכול לאדם הסובל מהנחירות ולבן או בת זוגו.

שבעים וחמישה אחוזים מהאנשים הנוחרים סובלים מדום נשימה חסימתי בנשימה. כלומר, הנשימה שלהם מופרת לתקופות קצרות במהלך השינה. מצב זה מגביר את הסיכון לפתח מחלת לב, ולכן הכרחי לטפל במצב. למרבה המזל, קיימים מספר צמחי מרפא המפחיתים את הנפיחות במעברי האוויר ומקלים מעט על הגורמים המאפשרים את הנחירות.

אקליפטוס ומנטה

אלו צמחים נוגדי גודש המסייעים לנקות את הרירית ולפתוח את מעברי האוויר. שמנים אתריים ואקליפטוס ומנטה עובדים היטב יחד, ונושאים מאפיינים זהים. המרכיב הכימי העיקרי של מנטה, מנתול, הוא נוגד גודש חזק, המסייע לשחרר ליחה ולהרגיע את הגרון והסינוסים.

בשילוב, צמחים אלו מטפלים בגורם הבסיסי לנחירות, שהוא סינוסים נפוחים. ניתן להניח מספר טיפות על כרית או לפזר את השמנים באוויר ליד המיטה. שמנים אתריים, אקליפטוס ומנטה ניתנים אף לשילוב עם שמנים מובילים אחרים כגון שמן שקדים, אותו ניתן למרוח על החלק האחורי של הצוואר.

קורנית ומיורן

אלו הם עשבי תיבול קולינאריים המשמשים גם בצמחי מרפא. הרבליסטים משתמשים בטימין במיוחד כדי לסייע בטיפול במגוון מחלות דרכי הנשימה. מיורן מסייע אף להקלת שיעול, הצטננות, אסטמה או ברונכיטיס.

צמחים אלו ניתנים לשימוש באחת משלוש דרכים: ראשית, בדומה לשמנים אתריים, ניתן לפזר אותם בחדר ולהניחם ליד המיטה, כעשר דקות עד רבע שעה לפני השינה. שנית, ניתן לצרוך אותם כתה צמחים באמצעות השריית שניים או שלושה גרם בתה, או להניח גרסה מיובשת שלהם במים רותחים במשך חמש דקות לפחות. שלישית, ניתן לקחת אותם באופן יומי בכמוסות. שיטות אלו יעילות ביותר בפתיחת מעברי אוויר והקלת נחירות.

לבנדר וקמומיל

צמחים אלו נמצאים בשימוש על ידי מרפאים בצמחים להקלת הלחץ ולגרום להרפיה. הם עדינים ויעילים למגוון נרחב של הפרעות שינה. קמומיל במיוחד מסייע בהפחתת המתח והרפיית השרירים. בשילוב, הם מעודדים שינה טובה יותר.

ניתן לקחת אותם כתה צמחים לפני השינה. שיטת ארומתרפיה ממליצה לפזר בחדר מספר טיפות של כל אחד מהצמחים האלו או להניחם ליד המיטה לפני השינה. המרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד מסביר שלשמן לבנדר יש השפעה מרגיעה כשהוא נלקח בשאיפה, לקידום רגיעה ושיפור איכות השינה.

תרופת גהי איורוודית לנחירות

בהתאם לרפואה ההודית העתיקה, גהי או חמאה מזוקקת, הוא תרופה הנושאת תכונות מרפאות רבות. הוא משמש לריפוי מחלות רבות כולל נחירות. גהי רגיל, או גהי ברהמי משמש כשיטת טיפול יעילה.

להכנת גהי, מבשלים עשב ברהמי בשילוב עם גהי טהור העשוי מחלב פרה. מספר צמחי מרפא אחרים משולבים בתערובת, והשיטה המסורתית של השימוש בו היא למרוח גהי ברהמי בקלילות לחלק הפנימי של האף.

שמן זית

מלבד יתרונותיו הבריאותיים הרבים, שמן זית יעיל גם להיפטרות מנחירות. לעיתים אדם נוחר בשל רקמות מוגזמות בחלק האחורי של האף או הגרון שלו. רקמות אלו עשויות לחסום את דרכי הנשימה, מה שמהווה גורם חלקי לנחירות.

זוהי תרופה מסורתית הממליצה על לגימת מעט שמן זית. אם חושבים בהיגיון, מבינים שכאשר רקמות אלו טבולות בשמן זית, נוצר פחות חיכוך. טיפות שמן זית מחליקות את דרכי האוויר ומפחיתות את סיכויי הנחירות. שמן זית מהדק אף את השרירים מתחת לחיך ושומר על דרכי נשימה פתוחות. טיפול זה מומלץ אף על ידי הומיאופתים.

חילבה

צמח נוגד גודש טבעי המרכך ומפוגג רירית מוקשה שנצברה, ומסייע לנקות את מערכת הלימפה. חילבה נמצאת בשימוש על ידי הרבליסטים לטיפול במגוון מצבים, כולל זיהומים בדרכי הנשימה, גודש בסינוסים, נזלת הסימפונות ועודף ריר בגוף. ניתן להוסיף אותה לתה צמחים או לקחת אותה בכמוסות.

מאמרים נוספים